Skip to Main Content

Uitleg

Binnen het regelsysteem van Kederan worden geen vooraf gedefinieerde klassen gebruikt waaruit vaardigheden vanzelf worden toegekend naarmate een personage meer ervaringspunten (XP) verdient.
Wel zijn de vaardigheden gegroepeerd in categoriën die binnen Kederan 'klassen' worden genoemd.

Voor elke klasse is er een 'Prestige' vaardigheid (deze staat hieronder vernoemd). Om deze vaardigheid aan te kopen dien je een bepaald aantal punten binnen deze klasse uitgegeven te hebben: 40. Het kan hierdoor dus lonen om te investeren in klasse-specifieke vaardigheden. Het staat je echter vrij om vaardigheden aan te kopen in verschillende klassen.

Fighter/vechter

De vaardigheden van de vechter worden vooral gebruikt in gevechtssituaties. Bij deze vaardigheden zijn het gebruik van de verschillende typen wapens, pantsers en schilden, bijzondere manueveres en krachtmetingen ondergebracht.

Warlord

Een machtig krijger is veelal de meester van op het strijdveld. Voor personages met deze vaardigheid zijn sommige wonden slechts een ongemak, zij kunnen medestrijders meeslepen naar de overwinning en zijn tegenstanders slechts hobbels op de weg naar victorie.
Zie hier voor meer informatie

Priest(ess)/Priester(es)

Priesters en priesteressen houden zich voornamelijk bezig met de verscheidene kanten van religie binnen Kederan. Onder hun vaardigheden zijn o.a. het priesterschap van een Godheid/Godheden, toegang tot de gebeden van de verschillende Goden en het aankopen van extra Dvinity te vinden.

Er zijn 8 Goden binnen Kederan, deze Goden hebben allemaal hun eigen gebedenlijsten. Als priester leid je diensten in naam van je Godheid, waardoor de Godheid betere naamsbekendheid opbouwt en als gelovige krijg je toegang tot gebedenlijsten van een bepaalde Godheid. Een gelovige maakt gebruik van Divinity voor het oproepen van deze gebeden. Deze krijg je aan het begin van elke dag weer terug aangevuld tot je maximum.

High Priest

Je bent de andere priesters van jouw religie ontstegen en je bent een leider van een priestergenootschap geworden. Voor jou heeft de religie van jouw Godheid weinig tot geen geheimen meer. Of zo lijkt het...
Zie hier voor meer informatie
Hieronder een overzicht van de verschillende Godheden waarvan men priester en/of gelovige kan zijn. Priester(es) zijn van meerdere religies is mogelijk, maar zeldzaam. Gelovigen kunnen iets eenvoudiger de gebeden van meerdere Goden gebruiken, maar dienen hierbij wel op te letten dat het gebruik hiervan in balans is.
GodheidOmschrijving
TarkyssTarkyss is de jongste broer onder de Goden. Arbeid adelt; en zo des te meer voor Tarkyss. Hij was de kampioen van orde; de kampioen van Erasu. Als patroon van ambachtslieden maakte hij door harde arbeid; als zodanig was hij ook de patroon van alchemisten. Hij wordt vaak geassocieerd met de aarde. Hard werken en zorgvuldigheid leveren de grootste resultaten volgens Tarkyss. Hard werken en zorgvuldigheid leveren de grootste resultaten volgens Tarkyss, hij was de strijder-god die staat voor Discipline en Plicht maar ook voor eerlijkheid en handel. Hij staat voor standvastigheid en is de godheid van de hardwerkende ambachtsman. Tarkyss staat ook bekend als de smeder-god die Kederan van haar eerste wapens voorzag. Tarkyss is de elementaire godheid van Aarde, en zijn dienaren zijn de Aard-geesten die de aarde doen schudden op zijn commando. Het teken van Tarkyss is de smidsehamer, die het harde werk, discipline en plezier in de ambacht symboliseert. Tarkyss is ook een van de slachtoffers van de Godenoorlog. Tarkyss is tevens gekend onder de naam Ptah (Aswoestijn), Strenge Rots (Dwergenclan) en de Agaten Smid (Kenkon).
SeductressSeductress staat voor de verlangens van ieder wezen en probeert deze te verwezenlijken. Zij wil hier echter altijd iets voor terug. Zij gebruikt haar sluwe en slinkse wijsheid om plannen te smeden en ten uitvoer te brengen. Haar symbool is een masker. Alle Schaduwen en een tal van andere ondode wezens zijn de servitars van de Seductress. Zij helpen haar in het verwezenlijken van de plannen die worden gemaakt. De verering van de Seductress gebeurd in sommige delen van Kederan onder een andere naam, bijv. Ivoren Hoveling (Kenkon), de Sterren (Krimmhildt) en Nuit (Aswoestijn).
Rach'tsorRach'tsor werd begiftigd met de mogelijkheid tot het eindeloos creëren. Rach’tsor was de creërende godheid; die verder niet oplette wát hij/zij creëerde. Als dusdanig werd hij/zij een dwaas genoemd door de anderen. Zijn/haar plaats was dus nieuwe dingen maken en anderen zich hiermee bezig laten houden. Rach’tsor had geen moraliteit; geen besef van goed of kwaad. In de godenoorlog is Rach’tsor verbannen van Kederan. Hierdoor is er verder weinig bekend over hem/haar. Rach’tsor is de godheid van Vrijheid en Chaos. Rach’tsor staat voor doen wat het juiste is, ongeacht de consequenties en wordt gekenmerkt door witte magie, onvoorspelbaarheid, aanpassingsvermogen en vooral op instinct afgaan. Zijn/haar symbool is een zilveren spiraal, veelal geplaatst op een zwart veld en wordt bijgestaan door servitars in de vorm van Chaos-geesten. In de Aswoestijn is hij/zij ook gekend onder de naam Apep en in Kenkon als Zilveren Dwaas.
MohrMohr gelooft in het nut van vernietiging, alles wat gecreëerd is, verliest langzaam door de tijd zijn essentie. De vernietiging maakt ruimte voor nieuwe en verbeterde creatie. Mohr maakt dan ook vol overgave en passievol ruimte om nieuwe creatie te laten gebeuren. Dit alles mag echter niet zomaar in het wilde weg plaatsvinden. Er hoort eer te worden betuigd aan de creatie die wordt vernietigd. Hierdoor wordt Mohr veel geassocieerd met aspecten van vuur, passie, eer, kracht, moed, strijd en vernietiging. Het symbool voor Mohr is een vlam en zijn servitars zijn demonen.
GodheidOmschrijving
ErasuErasu was de eerste God die geschapen is uit het wezen van de Almoeder. Hij is de rechter na de dood; en dus de Godheid die uiteindelijk beslist over al het leven en dood. Erasu doet dit door alle aspecten van een ziel te bestuderen en met zijn oneindige wijsheid een oordeel te vellen. Hij wordt geassocieerd met orde, recht, beschaving, wetenschap, wijsheid en (zwarte) magie. Zijn symbool is een gouden driehoek, welke de vlakken van Macht, Religie en Alchemie/Magie representeren. De servitars van Erasu zijn Gouden Engelen. In de Aswoestijn wordt Erasu vereerd onder de naam Ma’at en in Kenkon wordt hij de Gouden Samoerai genoemd.
HuntressHuntress is de oudste zus en wordt gekenmerkt door haar rechtlijnige en pragmatische aanpak en idealen. Zij haat dubbele agenda’s en achterbakse praktijken en handhaaft de cirkel der Natuur; vandaar ook haar afkeer tegen ondoden. Zij ontfermt zich over de creatie van nieuw leven. Zij wordt veelal geassocieerd met de natuur, de jacht, vruchtbaarheid en wraak. In haar dienst zijn de dierentotems; dieren met bovennatuurlijke kracht en sterk gelinkt aan aspecten van de natuur. Het symbool van de Huntress is een hertengewei. Ze wordt in verschillende delen van Kederan onder andere namen vereerd. De bekendste zijn: Moeder Aarde (Krimmhildt), het Oog van Jade (Kenkon) en Geb (Aswoestijn).
MishkaMishka kreeg van zijn moeder de aspecten van water, genezing en bescherming onder zijn hoede. Voor hem is het leven het hoogste goed, hij creëert dit niet, maar behoudt het leven dat er reeds is, laat groeien wat bestaat en beschermd altijd diegene die in nood zijn. Hij heeft een vredelievend karakter en is daardoor moeilijk boos te krijgen. Hij zal altijd een helpende hand uitsteken. Als Mishka echter boos wordt, kan een einde aan het leven een welkome volgende stap zijn. Mishka wordt geassocieerd met water, het leven, bescherming en genezing; zijn servitars zijn sylphs en het symbool is een Franse lelie/Fleur de Lis. In sommige delen van Kederan wordt Mishka vereerd onder andere namen, bijv. de Azuren Prins (Kenkon), de Maan (Krimmhildt) en Usat (Aswoestijn).
ZoraxZorax is de jongste der Goden. In een groot paleis op de wolken woonden de dienaren van Zorax. Zorax is de elementaire godheid van Lucht en staat voor inspiratie, muziek, dans en liefde. Zorax werd gediend door de luchtgeesten, de Djinn en de Musen. Zorax was de godheid die ware liefde (in tegenstelling tot de misleiding en de lust van de Seductress) propagandeerde. Door muziek en kunst creëerde Zorax een gelukzaligheid waarin stervelingen in onderlinge eenheid deel konden uitmaken. Zij woonde op de wolken en leerde haar volgelingen zich niets aan te trekken van de harde regels van de maatschappij en slechts te denken aan het geluk van elkaar. Vroeger werd deze god aanbeden door eenieder die inspiratie zocht of die hun brood verdiende met de liefde. Zorax beheerd de positieve emoties en is in staat om vreugde, blijdschap en euforie te brengen. Ze zal dan ook altijd proberen om het positieve in de persoon in te zien. Des te meer iemand in de put zit, des te meer ze zal proberen, veelal door haar dienaren op die persoon af te sturen, deze te helpen. De zogenaamde ‘underdogs’ hebben een speciaal plaatsje in Zorax’ hart. Nu Zorax is gevallen in de godenoorlog is de Lucht niet langer het domein van haar Dienaren. De verering van Zorax gebeurd in sommige delen van Kederan onder andere namen, bijv. Hathor (Aswoestijn) en Saffieren Nachtengaal (Kenkon).

Mage/Magiër

Mage/Magiër

Als magiër gebruik je mana uit de elementen door de kracht om je heen uit de elementen te vervormen tot andere waarlijke dingen kan je de wereld manipuleren om je heen. Bijvoorbeeld door een pijl uit je handen naar een vijand te schieten of door iemand extra pantser te geven of extra sterk te maken. Een magiër gebruikt elementaire Mana. Deze krijg je aan het begin van elke dag weer terug aangevuld tot je maximum.

Bij aankoop van iedere spreuk van elementaire magie, krijg je 1 extra elementaire mana per dag.

ElementOmschrijving
AardeHet element Aarde is onwrikbaar en onverwoestbaar, maar er zit ook enorm veel kracht in het element. Een aardemagiër zal veelal beschermend zijn of zijn medestanders bekrachtigen.
GeestHet element Geest is het totaal van drijfveren, bewuste gedachten en keuzes. Het element Geest beheerst de instinctieve reacties van vechten of vluchten en alles dat daarop vordert; logica en gevoel. De magiër van het element Geest wordt gevreesd en vaak verkeerd begrepen; hij speelt het spel der politiek ten goede en soms ten kwade.
LuchtHet element Lucht is ongrijpbaar en vluchtig. Dit weerspiegelt de magiërs die het element beheersen. Onzichtbaarheid en teleportatie in verschillende vormen zijn het handelsmerk van de luchtmagiër.
NatuurHet element Natuur behelst de vernietigende en creërende krachten van de natuur. Jagen of gejaagd worden, de kracht van de dieren en de levenskracht van de planten.
ElementOmschrijving
ZwartHet element Zwart beïnvloedt energie van alle niet-levende wezens en kan o.a. worden gebruikt om niet-levende wezens zoals ondoden te repareren. De zwarte magiër is zelden een vriend van de levenden, maar kent als geen ander de weg op de balans van leven en de dood.
WitHet element Wit beschermt levensenergie van alle levende wezens, maar vernietigt niet-levende wezens zoals ondoden. De witte magiër is een vriend van allen op het slagveld, omdat deze de ware strijder tegen de dood is.
WaterHet element water symboliseert de stabiliserende kracht binnen de magie. Een watermagiër heeft kennis over magie die magiërs van andere elementen te boven gaat. Het diepe water symboliseert het diepe begrip van de watermagiër.
VuurHet element vuur is vernietiging en ruimte maken voor iets nieuws. Bij deze vernietiging komt vaak kracht vrij in de vorm van licht of warmte.
Let op: De vaardigheden “Arcane Master” en “Chaos Mage” zijn niet beide aan te kopen.

Arcane Master

Je hebt meesterschap bereikt over alle elementen der magie en weet de elementen feilloos met elkaar te verbinden om altijd de energie te kunnen gebruiken op welke manier je dat dan ook nodig hebt. Bovendien zorgt jouw kennis en kunde over de elementen voor unieke mogelijkheden die (bijna) niemand anders ooit eerder heeft gedaan.
Zie hier voor meer informatie

Chaos Mage

Een Chaosmagiër heeft dermate verstand van de samenhang van de elementen der magie, dat deze voor hen niet meer relevant zijn. Door het negeren van de verbanden tussen de elementen en het gebruiken van de ruwe energie daartussen zijn de effecten van spreuken die een Chaosmagiër gebruikt net zo krachtig als onverspelbaar.
Zie hier voor meer informatie

Ambachtslid/Crafts(wo)man

Ambachtslid/Crafts(wo)man

Met een ambacht kan je geld verdienen. Hiermee kan je ook voor het wat rustigere dorpsspel gaan, de focus zal hierbij voornamelijk liggen op politieke problemen en emotioneel spel. Je speelt met de dukaten in Kederan, of je brouwt drankjes en organiseert juist quests door in het bos rond te lopen opzoek naar de basis-ingrediënten van Kederan. Soms zijn er belangrijke documenten die vertaald moeten worden of ben je een magische scroll aan het schrijven. Hoe dan ook: je verricht diensten, en wordt hier beter in en invloedrijker van. Iémand moet Terra Nova Fertillis (de nederzetting van de spelers) leiden: een Guild Master

Guildmaster

Je bent de grootste baas als het gaat om handel, creëren, repareren of ombouwen. Je kan per evenement 1 van de volgende dingen:
  • Je ontvangt 500 dukaten. Verzin hiervoor een geschikte IC-reden.
  • Je kan iets repareren of bouwen met de helft van de grondstoffen. Hierbij is wel het recept vereist en je dient er evenveel tijd als normaal in te steken.
  • Je kan een object hervormen naar een ander object. Dit kost je 30 minuten en je moet beide recepten hebben. Tevens moeten beide recepten van hetzelfde niveau zijn.
  • Je hebt aanzien verworven bij een bepaalde groepering. Hierdoor valt deze groepering jou niet aan, tenzij je in hun bijzijn iets doet dat hen provoceert. Daarnaast weet je hoe je in contact kan komen met deze groepering.