Skip to Main Content

Background

Het belangrijkste aan het bouwen van een personage is de achtergrond van het personage. Is hij/zij een held of juist meer een sneaky type, waar komt hij/zij vandaan en wat maakt dat hij/zij nu bij de spelers aankomt? Het voor jezelf beantwoorden van dergelijke vragen maakt het spelen van je personage makkelijker. De spelleiding ontvangt graag de achtergrond die je gemaakt hebt voor je personage uiterlijk twee maanden voor het evenement, zodat hier spel voor gefaciliteerd kan worden. Deze achtergrond mag je opsturen naar kederan@live.nl.

Keuze van ras

Als je de algemene beweegredenen en het karakter van je personage bepaald hebt, kies je een ras.
Van je ras krijg je eventueel één of meerdere bonusvaardigheden; dit is een vaardigheid waar je dus direct mee start. Als je wilt weten welke vaardigheid dit is, dan verwijzen we je graag door naar de rassenlijst van Kederan, elders in dit regelsysteem. Als je een ras wilt spelen dat niet in de lijst staat, hou er dan rekening mee dat je voor de meeste personen een buitenstaander bent, en dat je hierdoor wellicht wat lastiger aansluiting vind bij het hoofdplot van de komende evenementen. Als je een ras wilt spelen buiten de standaard rassenlijst, neem dan contact op met de spelleiding via kederan@live.nl.

Cultuur

Als je een ras hebt gekozen kies je een cultuur waarbinnen je bent opgegroeid. Bij de cultuur hoort ook een stukje Godsverering; elke cultuur zal specifieke Goden vereren. Maar natuurlijk mag je, zoals met alles, een buitenbeentje zijn, en een andere God kiezen dan normaal is binnen je cultuur.
Vanuit je cultuurkeuze zal de spelleiding ook spel schrijven voor jouw karakter.

Vaardigheden

Daarnaast mag je vaardigheden kiezen die je personage heeft; dit laat zien waar hij/zij in getraind is. We hebben deze vaardigheden in 4 groepen (klassen) onderverdeelt, maar je kunt zelf bepalen welke skills je uit specifieke groepen kiest. Uit deze groep vaardigheden kun je altijd niveau 1 en, wanneer je niveau 1 hebt, niveau 2 kopen.

Met de punten van karaktercreatie kan je geen niveau 3 en 4 vaardigheden aankopen. Deze kunnen enkel worden aangekocht met punten behaald tijdens evenementen dan wel specials.

Als je een vaardigheid wilt kopen hoef je enkel de benodigde punten ervoor te hebben en dit hoeft dus niet tijdens het spel geleerd te worden. Het leren van vaardigheden wordt hieronder bij Levelen en leren uitgelegd.

Per ras start je met een specifiek aantal vaardigheidspunten. Hiervan koop je je vaardigheden.

Dominante hand

Ook is het verplicht om een dominante hand te kiezen, alleen met deze hand kan je spreuken casten en wapens gebruiken (tenzij je de vaardigheid ambidex aankoopt).

Je hebt voor de spreuken bij Kederan je dominante hand vrij bewegend nodig zonder iets daarin. Je mag wel met een spellfocus in je dominante hand casten. Een spellfocus kan je laten maken bij een refiner, of aanschaffen in downtime.

Let op: Het voordeel met een spelfocus is dat je ook een wapen kan hanteren als magiër of priester. Zo kan je in het gevecht casten/bidden terwijl je vecht. Zolang je geen schde krijgt mag je doorgaan met je incantatie/gebed.

Levelen en leren

Binnen Kederan krijg je vaardigheidspunten (XP) voor evenementen waaraan je personage volledig deelgenomen heeft. Dit aantal punten is als volgt:
  • 3 punten voor hoofdevenement
  • 2 punten voor een special
  • 1 punt voor een baravond

IC vaardigheden aanleren

Je hebt geen lessen nodig om iets nieuws te leren (hoewel het voor het spel natuurlijk wel leuk is), en tijdens het spel dingen leren bij een leermeester geeft ook geen korting op het aantal punten dat je nodig hebt om een vaardigheid te kopen. Wel kun je IC les geven van ten minste 45 minuten om jouw vaardigheden (met uitzondering van de rasvaardigheden) aan anderen te leren. Geef dit dan vooraf aan bij een spelleider, deze zal je les komen beoordelen. Aan het einde van de les kan de leerling die dag 1 x de vaardigheid gebruiken waar hij les in heeft gehad. Als je deze vaardigheid wilt blijven gebruiken, zul je de vaardigheid moeten aankopen met de vaardigheidspunten (XP) die je hebt verkregen door deelname aan het evenement. Je kunt echter geen vaardigheden aankopen of leren waarvan je de eerdere niveaus nog niet hebt. Je kunt dus 1 niveau hoger leren in een vaardigheid die je op niveau 1 (of hoger) hebt, of je kunt een vaardigheid leren die je nog helemaal niet beheerst. Zodra je de geleerde vaardigheid voor 1x kunt gebruiken (na het volgen van een les) kun je deze vaardigheid ergens op deze dag activeren. Deze vaardigheid kun je dan tijdens de betreffende encounter gebruiken. Tot het einde van deze encounter. Je kan maximaal 1 vaardigheid per dag leren.

Startuitrusting

Als startend karakter, en daarna als je dingen wilt meenemen, zul je je spullen in-game ook moeten aanschaffen. Hiervoor krijg je een startkapitaal uit je ras. Deze items moet je zelf meenemen naar Kederan, als je iets bent vergeten is het eventueel mogelijk om het geld ervoor terug te krijgen. Er is gekozen voor dit systeem om de handelaar met meer spullen te kunnen laten beginnen dan een ridder die bijna zijn volledige startgeld kwijt is aan pantser en wapens. Zo hopen we een goede balans tussen de verschillende karakters aan te brengen en iedereen zijn unieke vaardigheden, maar ook spullen mee te laten brengen.

Je hebt als extra budget nog 200 dukaten om uit te geven aan aankleding van je IC-verblijfplaats of anderszins IC-locatie. Dit kan bijv. worden gebruikt om een tent met extra aankleding te voorzien, het aankleden van een altaar naar je Godheid of het faciliteren van een vaste rituele plaats.

Vraag vooraf bij spelleiding akkoord voor het reeds aan hebben kunnen leggen van een vast altaar en/of rituele plaats. In veel gevallen zal je deze tijdens het spel moeten maken, maar kan je wel het extra budget (deels) gebruiken voor de aankleding.

Aankopen

Tussen de evenementen gebruik je het bedrag dat staat bij het land waarin je in down-time (de tijd die tussen de evenementen verstrijkt) bent. Bij karaktercreatie gebruik je het land waaruit je karakter afkomstig is. Natuurlijk mag je ook als groep iets kopen bijvoorbeeld een kampement, boot of huis. Als je als groep iets wilt aankopen als groep kan je het beste even een mail sturen naar kederan@live.nl.

Aanpassingen

Als je aanpassingen wenst aan je personage, bijvoorbeeld na een eerste evenement er achter komen dat je toch niet in pantser wilt gaan lopen, kan je altijd even een mail sturen naar kederan@live.nl.

Extra ervaringspunten

Als je aanpassingen wenst aan je personage, bijvoorbeeld na een eerste evenement er achter komen dat je toch niet in pantser wilt gaan lopen, kan je altijd even een mail sturen naar kederan@live.nl.