Skip to Main Content
Call/afkortingUitleg
APArmor Points, de hoeveelheid hit points van een pantser.
BlindHet doelwit is blind en kan dus niks zien. Duratie: Short.
Break LimbDoor een enorm harde klap of nare magie, wordt een ledemaat dat geraakt/genoemd wordt, verbrijzeld. Naast de normale schade van de klap; breekt het bot en wordt het ledemaat onbruikbaar. Zo kun je niet langer op een been staan dat verbrijzeld is; en kan een arm die verbrijzeld is niet langer een wapen vasthouden. Slechts door de spreuk “Regeneration” of het laten rechtzetten door iemand met het juiste recept en normale genezing geneest dit na een dagdeel. Dit effect werkt alleen op armen en benen. Duratie: Permanent.
CalmDoor dit effect zal de persoon/personen, waarop dit wordt gebruikt, stoppen met vechten en zal deze geen agressieve acties ondernemen. Het effect kan eerder worden verbroken als de persoon (“Non-lethal”) schade krijgt. Duratie: Long.
CharmJe bent ervan overtuigd dat de persoon die dit effect over je uitspreek je beste vriend is. Je zult deze persoon hierdoor dus erg aardig vinden, maar als hij je bijvoorbeeld vraagt om in een ravijn te lopen, dan zal je dit niet specifiek doen (behalve als je personage graag voor zijn vrienden ravijnen inloopt). Duratie: Long.
CommandJe krijgt een commando dat je exact moet uitvoeren. Dit effect is geestbeïnvloedend. Het commando dat je krijgt mag uit maximaal 3 woorden bestaan. Je kunt hierbij echter niet gedwongen worden Priesterlijke gebeden te gebruiken. Duratie: Long
ConfuseDoor dit effect zal de persoon tijdelijk gedesoriënteerd zijn. Hierdoor wankelt hij op zijn plek en kan hij niet meer helder nadenken. Duratie: Short.
CrushOp de plek waar je geraakt wordt, wordt je pantser of schild vernietigd. Je AP op die locatie gaat hierdoor naar 0. Bij spreuken is dit altijd op je torso. Als je geraakt wordt op een plek zonder pantser, gaat je HP naar 0. Wanneer je een “Crush” op armen of benen krijgt en deze niet bedekt zijn door pantser krijgen deze tevens onmiddellijk een “Break Limb” effect. Duratie: Permanent.
DPDivinity Points, dit is de kracht die je gebruikt om Goddelijke gebeden mee uit te voeren. Wanneer dit in een call gebruikt wordt, raak je deze hoeveelheid Divinity Points kwijt.
DRDamage Reduction; afhankelijk van de hoogte van de DR, ontvang je minder schade per klap/spreuk. Wanneer je hierdoor geen schade krijgt, worden ook aanvullende effecten geneutraliseerd.
DeafHet doelwit is doof en kan dus niks horen. Duratie: Medium.
DisarmDoor een spreuk of vaardigheid met wapens laat iemand een voorwerp uit je hand(en) vallen. Dit werkt niet tegen schilden of wapens die fysiek aan je lichaam vastgebonden zitten. Duratie: Permanent.
DivineHet wapen is gezegend door een Godheid zodat het ook bepaalde wezens kan raken die door normale wapens niet geraakt kunnen worden. Voor alle andere wezens is er geen verschil tussen dit wapen en een normaal wapen.
DoubleHet effect doet 2 punten schade.
EarthquakeIedereen binnen gehoorsafstand valt op de grond.
EnsnareHet doelwit wordt bij zijn benen verstrengeld en kan niet meer verder lopen, het doelwit kan de rest van zijn lichaam wel blijven bewegen. Duratie: Medium; kan ook worden beëindigd door 1 minuut te hakken met een scherp wapen.
EvadeMet Evade ontwijk je een treffer die je aan ziet komen. Dit werkt niet op spreuken.
FatalEen kritieke klap zorgt ervoor dat degene die deze klap ontvangt “Knock-Out” gaat. Je HP komt hierdoor direct op –X te staan. Waarbij de X gelijk is aan je max HP. Je AP blijft wat het was. Je sterftijd is verkort tot 2 minuten en 30 seconden (halve reguliere tijd). Deze call is altijd “Through”.Duratie: permanent.
FearMind Affecting. Je rent doodsbang weg van diegene die dit effect op jou gebruikt. Indien dit niet mogelijk is, val je op de grond en verdedig je jezelf. Duratie: Short.
ForgetHet geheugen van het doelwit wordt gewist en alles dat de afgelopen 10 minuten is gebeurd wordt vergeten. Duratie: Permanent.
HPHit points, dit zijn je levenspunten. Als je evenveel schade onder de 0 hebt als je normaal gesproken HP hebt, krijg je een Fatal effect.
Knock-OutHet doelwit raakt bewusteloos en valt direct neer, heeft de maximaal hoeveelheid (je normale HP) Non Lethal schade gekregen. Duratie: Medium.
MPMana Points, dit zijn de punten die je gebruikt om te magische spreuken te casten. Wanneer dit in een call gebruikt wordt, raak je deze hoeveelheid Mana Points kwijt.
MagicDe schade heeft een magische oorsprong. Hierdoor kunnen wezens geraakt worden die niet door normale schade geraakt kunnen worden.
Mind AffectingDit effect beïnvloedt je geest.
NightrestNa een nacht slaap herstellen alleen de DP (Divinity Points) en MP (Mana Points). HP (Hit points) en AP (Armor Points) worden niet hersteld.
No EffectDit is om aan te geven dat een effect niet werkt. In het geval van een situatie waarbij een dubbel effect wordt geroepen, en je voor het ene effect immuun bent en voor het andere niet, krijg je nog steeds het effect over je heen waarvoor je niet immuun bent. Bijvoorbeeld: Als je immuun bent voor vergif, en geraakt wordt door een zwaard met “sleep poison through”, ontvang je nog steeds de schade van het zwaard; Je valt er echter niet door in slaap.
Non LethalJe doet iemand tijdelijke schade, bedoeld om iemand bewusteloos te slaan (een vuist op iemands achterhoofd, een zwaard dat helemaal is ingebonden voor training). Een Non Lethal telt als 1 tijdelijke schade. Een persoon raakt bewusteloos op het moment dat hij net zoveel tijdelijke (Non Lethal) schade heeft ontvangen als hij HP heeft. Als een persoon bewusteloos is geslagen is simpele genezing voldoende om de persoon weer te wekken. 1HP van normale genezing haalt alle Non Lethal schade weg, anders wordt de persoon 5 minuten na de laatste Non Lethal schade wakker. De persoon geneest met het wakker worden direct de eerste Non Lethal schade. Het is dus mogelijk om iemand hiermee uitgeschakeld te houden. Hierna geneest een persoon uit zichzelf 1 Non Lethal schade per encounter (15 min). Je kunt met Non Lethal nooit lager dan 0 HP komen.
Phys RepPhysical Representation, dit is een in het spel te gebruiken fysieke representatie van het object dat binnenspels gebruikt wordt.
Point blankJe kan de call 1 through close gebruiken. Dit is een specifieke vaardigheid, de specifieke regels voor het gebruik van Point Blank staan bij de vaardigheid uitgelegd.
PoisonDit effect wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met een andere call. Bijvoorbeeld “Sleep Poison 1” of “2 HP Poison 2”. “Poison” geeft aan dat het effect als een gif gebruikt wordt en direct in de bloedbaan terecht komt. Het gif moet dus ook eerst genezen worden voor het andere effect verholpen kan worden. Wanneer je schade krijgt door een wapen dat “Poison” slaat, moet dus eerst de “Poison” genezen worden, voor de schade genezen kan worden. Het “Poison” effect gaat elke 15 minuten af (beginnend na de encounter) tot het volledig (op het juiste niveau) genezen wordt. N.B. De volgende “Poison” effecten gaan direct wél af: •
ProjectileEen schade spreuk op afstand.
RageMind Affecting effect. Je wordt volledig beïnvloed door (blinde) woede. Effecten die je kalmeren, beëindigen de Rage. Gedurende de Rage voel je geen pijn en ben je immuun voor Fear, Terror en Torture. Gedurende de Rage kun je tevens niet dood, echter, wanneer het effect afgelopen is, ga je direct Knock Out en ontvang je alle schade die je tijdens de Rage verzameld hebt.Duratie: Short. Let op: vecht veilig en blijf de gebruikelijke veilig-vechten-regels hanteren! Bovendien gelden de reguliere regels voor het verliezen van HP.
RepelOmschrijving: Je kan niet binnen de afstand (Far: 7 m) komen van dit effect. Duratie: Short.
ShatterHet object dat aangewezen wordt (of geraakt als deze vaardigheid met een wapen wordt uitgevoerd) breekt in stukken uiteen. Deze call werkt alleen tegen voorwerpen (o.a. wapens, pantsers) Sommige voorwerpen zijn hiertegen beschermd. Duratie: Permanent.
SleepDe persoon raakt in een diepe slaap en is erg lastig te wekken, hij wordt alleen gewekt als hij een (geen Non lethal) schade krijgt. Duratie: Medium.
Spell focusJe kan van wapens en schilden een focus maken zodat je met een wapen of schild in je dominante hand nogsteeds kan casten.
StrikeEen enorm harde klap laat je 5 meter door de lucht vliegen en je valt op de grond. Je krijgt verder gewoon de schade die je normaal ook zou krijgen. OC: Let op! Je kijkt achterom of de weg vrij is, stapt 5 stappen naar achteren en gaat door je knieën. Daarna sta je langzaam weer op.
TerrorMind Affecting. Je blijft stilstaan van angst en kunt je niet bewegen, zelfs niet als je schade krijgt. Duratie: Short.
ThroughDoor een scherpe punt of harde impact gaat de schade met deze call direct door op HP en negeren hierbij dus pantser. Pijlen hebben dit effect automatisch.
TortureDit effect is niet Mind Affecting.Je voelt immense pijnen over je gehele lichaam. Door de pijn is doelmatig bewegen onmogelijk en kun je alleen schreeuwen. Duratie: Short.
TrappedHet doelwit wordt volledig vastgehouden, hierdoor kan deze zijn armen en benen niet gebruiken. Duratie: Medium
TripleDit effect doet 3 punten schade.
WarcryIedereen binnen de afstand (Long: 7m) slaat “Double” met zijn slagwapens. Duratie: Short.